Social media

Wat is social media?


Social media is eigenlijk de verzamelnaam voor websites waar iedereen zijn informatie met anderen op kan delen. Kenmerkend aan deze vorm van informatie delen is dat er door de websites waarop de informatie wordt geplaatst geen of nagenoeg geen redactioneel toezicht is. Hierdoor kan iedereen vrijuit communiceren en ontstaat er een ongecontroleerde dialoog. Social media wordt ook wel de nieuwe media genoemd.

Oude media versus nieuwe media

Het verschil tussen oude media en nieuwe media is de manier waarop er met elkaar wordt gecommuniceerd. Bij de oude media is de communicatie altijd eenrichtingsverkeer. Bij nieuwe media (social media) is er communicatie van meerdere kanten.

Enkele voorbeelden van oude media zijn
1Boeken

2Kranten

3Tijdschriften

4Televisie

5Radio

6Bioscoop

7CDís & DVDís

8Fotoís


Voorbeelden van nieuwe media zijn
1Blogs

2Vrienden websites

3Video websites

4Foto websites

5Wikiīs

6Nieuws websites


Social media en uw bedrijf


Door social media in te zetten voor de promotie van uw bedrijf kunt u in directer contact komen met nieuwe en bestaande klanten. Hierdoor kunt u te weten komen wat er leeft onder uw klanten, zowel in positieve als negatieve zin. Door slim gebruik te maken van social media kunt u een grote voorsprong op uw concurrentie krijgen.

Voordelen van social media:


1Bereik meer klanten

2Vergroot uw zichtbaarheid

3Interactie met en feedback van uw doelgroep

4Verbeteren relatie met doelgroep

5Verkrijgen van productideeŽn uit feedback

6Nieuwe afzetmarkt


Wat 21CCS voor u kan betekenen

Voor veel bedrijven is social media wellicht onoverzichtelijk en omvangrijk. Zij weten niet hoe zij nu het beste gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden die er zijn om hun doelgroep te bereiken. Wij helpen u met vinden van uw doelgroep en het bepalen en uitvoeren van uw social media strategie. Wij regelen het opzetten van uw accounts, het verwerken van uw bedrijfsuitstraling en zelfs het leveren van de inhoud voor uw social media pagina's.

Links

Gerelateeerde onderwerpen
Zoekmachine optimalisatie