Zoekmachine optimalisatie mobiele website

Zoekmachine optimalisatie (SEO) voor uw mobiele website


Net als bij gewone websites zijn er schijnbaar nog steeds mensen die denken dat alleen het op het internet plaatsen van een mobiele website genoeg is om bezoekers aan te trekken. Zorg ervoor dat u deze fout niet maakt! Natuurlijk is het hebben van een mobiele website alleen niet genoeg om bezoekers uit de zoekmachines te krijgen! Wanneer u bezoekers op uw mobiele website wilt krijgen, dan is het belangrijk (net als bij uw gewone website) dat u een goed geoptimaliseerde mobiele website heeft! Ook voor mobiele websites bestaat zoekmachine optimalisatie uit twee delen te weten de optimalisatie van de mobiele websitepagina's zelf en de links die naar uw mobiele website wijzen.

Hoe belangrijk is zoekmachine optimalisatie voor mobiele websites?


Zoekmachine optimalisatie voor uw mobiele website is dus altijd belangrijk! Ook al heeft u nu al heel veel bezoekers op uw normale website. Een goed geoptimaliseerde mobiele website zorgt er immers voor dat u goed gevonden zult worden in de mobiele zoekmachine op de voor u belangrijke zoekwoorden. Voor mobiele websites is optimalisatie eigenlijk nog veel belangrijker dan voor normale websites. De mobiele zoekresultaten worden namelijk veelal op kleine schermen gepresenteerd. Ook al staat uw website onderaan op de eerste pagina van de zoekresultaten, op een mobiel apparaat is dat vaak een eind naar beneden scrollen. In de mobiele zoekmachines is een klein verschil in positie gelijk aan pagina's verschil in de normale zoekmachines. Vanwege de kleine schermgrootte van mobiele toestellen is het daarom van groot belang dat uw mobiele website in de top 3 staat voor uw zoekwoord. Anders is de kans groot dat de mobiele bezoeker uw website nooit zal bereiken.

Is zoekmachine optimalisatie voor alle mobiele websites gelijk?


De basisprincipes voor mobiele optimalisatie zijn natuurlijk gelijk aan die van gewone websites. Toch zitten er grote verschillen in de zoekmachine optimalisatie van mobiele websites. Niet alleen omdat er veel minder ruimte is voor alle optimalisatie mogelijkheden, maar ook omdat veel mobiele websites door de aanbieders ervan gewoon slecht of helemaal niet worden geoptimaliseerd. Dit terwijl het juist zo belangrijk is. Wanneer wij uw mobiele website maken, dan weet u in ieder geval dat de pagina's van uw mobiele site ook direct goed zijn geoptimaliseerd! Vanzelfsprekend kunnen wij daarnaast ook zorgen voor het bouwen of uitbreiden van uw linknetwerk. Wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op!

Meer info?


Wilt u graag meer weten over het optimaliseren van uw mobiele website en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!